Akutt Kiropraktorvakt for Lambertseter og Omegn

Akutt Kiropraktorvakt for Lambertseter og Omegn

Vi tilbyr akutt kiropraktorvakt for Lambertseter, Nordstrand og omegn. På Lambertseter Kiropraktorsenter og Fysioterapi har vi satt av egne tider for deg som er rammet av akutte smerter i muskler og ledd. Slik at du får rask smertehjelp når du virkelig trenger.

Studier har vist at akutte smerter bør behandles tidlig for å få raskere bedring (1). Forskningsstudien kunne vise til at den gruppen som fikk behandling hadde en tydelig bedring innen funksjon, bevegelighet, humør og symptomlindring. Hos oss er behandlingen du får basert på en grundig funksjonell førstegangsundersøkelse. Dette gjør at behandlingen du mottar er tilpasset akkurat deg og din smertepresentasjon. Du kan bestille time ved å ringe oss eller via døgnåpen online timebestilling (klikk her for å se ledige timer).

 

Vår kiropraktorvaktordning har vist både nå og tidligere at rygg og nakke kan slå seg vrang når man minst aner det. Ved vår klinikk på Lambertseter har vi særlig sett at tilbudet vårt er populært for de fra Lambertseter, Nordstrand, Simensbråten, Ekeberg, Karlsrud, Manglerud, Østensjø, Holmlia, Skullerud, Abildsø, Mortensrud, Bøler, Ulsrud og Oppsal. Dòg mottar vi også pasientanbefalinger fra steder, også fra andre deler i Oslo, grunnet vårt stadige fokus på å ligge fremst i eliten innen utredning og behandling av muskel, sene og leddproblematikk.

 

I denne artikkelen får du svar på følgende spørsmål:

 • Hva er egentlig akutt kiropraktorvakt?

+ Hva slags smerter kan man få hjelp med på akutt kiropraktortime?
+ Hvilken type behandling kan jeg forvente?
+ Kan dere eventuelt henvise meg til røntgen eller MR ved behov?

 • Øvelser mot Akutt Lumbago og Nakkekink (inkludert VIDEO)

 

Hva innebærer egentlig akutt kiropraktorvakt?

Alle våre klinikker forsøker å holde av visse konsultasjonstider hver eneste dag for akutt smerteproblematikk i muskler og ledd. Kort fortalt så gjør dette at vi kan tilby rask hjelp, vanligvis på dagen, til deg som trenger smertelindring. Noen vanlige eksempler her er en akutt nakkekink etter å ha sovet forkjært eller en plutselig rygglåsning underveis i snømåkingen. Klassisk sett kommer det når det passer aller dårligst.

 

Vi står parate med lindrende hjelp når du trenger det som mest. Selv om vi tilbyr effektiv behandling mot nakke- og ryggsmerter, så ønsker vi også å fremme det at vi har ekspertise på utredning og behandling av feilfunksjon innen alle varianter av muskel, sene og leddproblematikk.

 

Det er dòg noen diagnoser vi ser oftere enn andre ved akutt kiropraktorvakt. Disse inkluderer:

 • Kink i Ryggen (Lumbago)
 • Nakkelåsning

Det å få rask behandling kan være svært effektiv dersom du opplever en akutt kink i nakken. Ved å stimulere bevegelse og sirkulasjon til låste fasettledd og stramme muskler får man raskere tilbake normal funksjon.

 • Vondt i Skulderen
 • Muskelspenninger og Høye Skuldre

Vi har gode behandlingsmetoder, inkludert intramuskulær akupunkturm trykkbølge og massasjeteknikker, for deg som plages med at musklene kjennes ut som gitarstrenger i helspenn. Ofte er det også slik at ledd med hypomobilitet spiller en sentral rolle i hvorfor man har gjentagende muskelsmerter.

 

– Hvilken type behandling kan jeg forvente?

Ved akutte smerter tilpasser vi behandlingen i forhold til smertepresentasjonen og din dagsform. Dette er også med på å bestemme hvilke behandlingsmodaliteter som benyttes. En kombinasjon av følgende teknikker er relativt vanlig:

 • Massasje
 • Kiropraktisk Leddbehandling
 • Idrettskiropraktikk
 • Laserterapi
 • Fysikalsk Behandling
 • Idrettsakupunktur
 • Trykkbølgebehandling

 

Uavhengig av hvilke teknikker som brukes, så er det også viktig at man utreder smerteårsaken. På denne måten vil vi kunne gi deg spesifikke råd og øvelser som vil kunne forebygge lignende episoder.

 

Noen av hovedfunksjonene ved behandlingen vår er:
 • Nedbryting av smertefullt skadevev
 • Gi normal leddbevegelse
 • Redusere muskelsmerter
 • Smertelindring

 

– Kan Dere Henvise meg til Røntgen eller MR ved Behov?

Vi er offentlig autorisert helsepersonell med henvisningsrett og sykmeldingsrett. Vår henvisningsrett innebærer at vi kan henvise til røntgen, MR undersøkelse og CT skanning – dersom dette er medisinsk indisert.

 

Dersom du har akutte plager og ønsker behandling, så kan du kontakte oss eller bestille en konsultasjon via online booking. Vår policy gjør at vi, i de aller fleste tilfeller, kan tilby time på dagen.

 

Treningsvideoer: Øvelser mot Akutt Lumbago og Kink i Nakken

Vår egen kiropraktor og rehabiliteringsterapeut Alexander Andorff har laget disse to treningsprogrammene som kan brukes ved akutte smerter i rygg eller nakke. Akutte korsryggssmerter er tematikken i det første treningsprogrammet, og i det andre går han løs på det infamøse nakkekinket. Det er viktig å tilpasse seg etter dagsformen når man gjør slike øvelser.

 

VIDEO: Treningsøvelser mot Akutte Ryggsmerter i Lavryggen

VIDEO: Øvelser mot Nakkekink

Bli med i familien og abonner på vår Youtube-kanal (klikk her – lenken åpner i nytt vindu).

På kanalen finner du en rekke helseressurser og treningsprogrammer tilpasset for dine smertediagnoser.

 

Vi gir deg Akutt Hjelp med Smertene

La oss hjelpe deg med å bekjempe smertene dine. Ved våre klinikker finner du offentlig autoriserte klinikere med særegent høy kompetanse innen utredning og behandling av muskuloskeletal problematikk.

 

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du bestille en konsultasjon for problematikken din?

Kontakt oss gjerne via en av våre kontaktmuligheter eller på vår Facebook-side dersom du har spørsmål. Hvis du ønsker å sette opp en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking (klikk her) – slik at du kan finne den timen som passer best for akkurat deg.

 

La oss hjelpe deg tilbake til den smertefrie hverdagen du fortjener.

 

 

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Lambertseter Kiropraktorsenter og Fysioterapi

 

Vanlige spørsmål (FAQ):

Sliter med å komme fra jobben innenfor vanlige arbeidstider. Har dere kveldsåpent også?

Svar: Hei! Vi forsøker å imøtekomme så godt vi kan, og tilbyr derfor også kveldsåpent. Du kan se mer detaljert oversikt over våre priser og åpningstider her.

 

Ryggen låste seg når jeg skiftet dekk i dag! Har dere time på dagen?

Svar: Vi gjør alltid vårt beste for å tilby deg en time så raskt som overhodet mulig. Ring oss eller sjekk online booking for å se ledige tider – og om noen av de kan passe for deg. Dersom ingenting passer er det bare å ta kontakt, så skal vi se hva vi kan få til.

 

Kilder og Forskning:

1. Wand et al, 2004. Early intervention for the management of acute low back pain: a single-blind randomized controlled trial of biopsychosocial education, manual therapy, and exercise. Spine. 2004 Nov 1;29(21):2350-6.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *