Nicholas Nordengen

Kiropraktor Nicholas Nordengen

Moderne Kiropraktor (Offentlig autorisert, MNKF)

Kontaktinformasjon: Kiropraktor / 62 80 90 30 / TIMEBESTILLING / lambertseterkiropraktorsenter@outlook.com

– Mastergrad (M.Sc. Kiropraktikk m/ Utmerkelse) ved anerkjente AECC University, i Bournemouth, England.

– Medlem av Norsk Kiropraktorforening (MNKF)

– Jobber aktivt med idrettsutøvere innen fotball, friidrett og håndball.

– Jobber aktivt med profesjonelle dansere

– Opptatt av å tilby moderne utredning og behandling for optimale pasientresultater.

– Bruker kombinasjoner av manuelle teknikker og behandlingsapparater. Inkludert kiropraktisk leddjustering og mobilisering, nålebehandling (akupunktur), sportsmassasje og trykkbølgebehandling. Han instruerer også i treningsopplegg for å adressere muskelubalanser og feilfunksjon.

Anerkjent idrettskiropraktor med bred kompetanse

Nicholas er både allmenn- og idrettskiropraktor. Gjennom årevis med arbeid rettet inn mot idrettsutøvere innen dans, fotball, friidrett og håndball, har han utviklet en særegen god evne til å utrede og behandle feilfunksjoner og smerter.

Ved å kombinere ulike manuelle teknikker, samt kartlegge de forskjellige årsakene til smertene dine, jobber han aktivt med å gi deg langvarig bedring. Nicholas er særlig interessert i:

 • Akutte og kroniske nakkeplager
 • Akutte og langvarige ryggsmerter
 • Hodepine og migrene
 • Interscapulære smerter (vondt mellom skulderbladene)
 • Kontorplager (inkludert musearm, skuldersmerter og karpaltunnelsyndrom)
 • Nakkeprolaps
 • Revmatiske smerter (inkludert fibromyalgismerter)
 • Svimmelhet og krystallsyken

Les mer om Nicholas sine særskilte interesseområder nedenfor. Eller klikk her for å bestille time hos ham.

«Jeg vil få anbefale Nicholas på det aller sterkeste! En empatisk, vennlig, profesjonell og utrolig dyktig kliniker med høy faglig kompetanse innen utredning og behandling av selv de mest komplekse smertepresentasjoner.»

Særskilte kompetanseområder

Først og fremst, la det være sagt at Nicholas med sin gode faglige komptanse, utreder og behandling alle plager i muskler, sener, nerver og ledd. Men det vi ønsker å fokusere litt ekstra på her er de områdene han er spesielt interessert i.

 • Akutte og kroniske nakkeplager

Er du plaget med gjentagende nakkesmerter som ikke gir seg? Eller har du rett og slett sovet forkjært? I så fall er Nicholas klar for å hjelpe deg med å utrede årsakene og hjelpe deg aktivt med behandling, samt tilpassede hjemmeøvelser.

I behandling av nakkesmerter jobber han med både muskler og ledd. Ofte ved behandling av muskelspenninger i nakken brukes gjerne en kombinasjon av muskulære teknikker – slik som intramuskulær akupunktur, triggerpunktbehandling og/eller dypvevsmassasje. Dette kombineres med tilpasset mobilisering av nakke og brystryggen for økt bevegelighet.

 • Akutte og langvarige ryggsmerter

Har du en lang historikk med vondt i ryggen som ingen ende vil ta? Eller har du bare løftet på deg et akutt kink? Nicholas jobber aktiv med ryggpasienter i begge kategoriene – både akutte og kroniske. Det er viktig å huske at god oppfølging når man får et akutt ryggkink kan være med på å forhindre at det blir et gjentagende eller langvarig ryggproblem. Vi har nemlig bare en rygg – vi kan ikke bytte den ut.

Forskjellige typer av ryggsmerter som Nicholas behandler inkluderer:
 • Kroniske ryggplager
 • Leddrestriksjoner (populært kalt leddlåsninger)
 • Lumbago
 • Muskulære ryggsmerter
 • Nerveavklemming i ryggen
 • Ryggkink (akutte ryggsmerter)
 • Ryggprolaps (lumbal skiveskade)
 • Stivhet i ryggen
 • Hodepine og migrene

Veldig mange som lider av hodepine og migrene kan få en forbedret hverdag med fysikalsk behandling, rådgivning og tilpassede øvelser. Ved å finne og adressere triggere til din hodepinepresentasjon kan man aktivt behandle dem og oppnå reduksjon i frekvens og intensitet av hodepine.

Vondt i hodet er rangert som et av de mest dehabiliterende symptomene vi har. Altså at det er en av de smertene som går hardest utover funksjonsevnen og hverdagen. Nicholas har hatt gleden av å hjelpe en større andel pasienter tilbake til en hverdag uten hodepine. Hvis du er rammet av mye vondt i hodet, så anbefaler vi en førstegangskonsultasjon hos ham – du vil kunne lære veldig mye om din smerteproblematikk og hva som kan gjøres med det.

 • Interscapulære smerter (vondt mellom skulderbladene)

Smerter innimellom skulderbladene – enten midt i mellom eller videre inn mot undersiden av skulderbladene kan være veldig plagsomt. Vondt midt imellom skulderbladene beskrives gjerne som verkende og dype smerter. Vondtene skyldes vanligvis en kombinasjon av anspente muskler og restriktive ledd. Ved å bearbeide både feilfunksjonen i muskler og ledd kan man fjerne årsaken til smertene mellom skulderbladene. Det gjøres gjerne ved en kombinasjon av muskulære teknikker og kiropraktisk leddmobilisering.

 • Kontorplager (inkludert musearm, skuldersmerter og karpaltunnelsyndrom)

Det vi kalte kontorplager før, men som nå er like godt kjent som hjemmekontorplager, kan gi plager i både nakke, skuldre og videre ned i armene. Nicholas har jobbet aktivt inn mot å holde kontorarbeidere friske og raske i lengre tid – som igjen kan fungere forebyggende i forhold til sykefravær. Kontakt oss gjerne dersom din bedrift ønsker en samarbeidsavtale med vår tverrfaglige klinikk. Vår klinikk innehar også moderne behandlingsutstyr, slik som trykkbølgemaskin, til bruk mot senebetennelser og seneskader blant annet i skuldre og albuer.

 • Nakkeprolaps eller nerveirritasjon i nakken

Er du rammet av et nakkeprolaps – eller har du mistanke om det? Nicholas kan hjelpe deg med både utredning og behandling av prolaps i nakken, samt ryggen. Ved å identifisere hvilke nerver som er påvirket og hva som var selve årsaken til problematikken, så vil han også kunne legge til rette for langvarig bedring. Det er viktig å merke seg at nervesmerter og nerveavklemming må tas på det ytterste alvor, og at veien til bedring tidvis kan være lang og krevende. Hvis du plages med smerter og nummenhet ned i armen er det definitivt på tide å gjøre noe med plagene dine.

Hos oss er du i trygge hender, da vi bruker moderne behandlingsmetoder som er tilpasset den enkelte pasienten og deres smertepresentasjon. I tillegg til behandling kombinerer vi gjerne også inn treningsprogrammer mot nervesmerter fra nakken som vil hjelpe deg fram til en ytterligere forbedring. Våre klinikere har også henvisningsrett til bildediagnostikk, inkludert MR undersøkelse, dersom dette skulle være medisinsk indisert.

 • Revmatiske smerter (inkludert fibromyalgismerter)

Ved Vondtklinikkene, også ved vår avdeling her på Lambertseter, er vi glade for å kunne hjelpe en pasientgruppe som plages mye med smerter i muskler og ledd: revmatikere. Vi har alltid som mål å samarbeide tett med våre lokale revmatikerlag,blant annet ved å tilby presentasjoner på deres møter og lignende. Hos oss tilpasser vi alltid behandlingen basert på din diagnose og smertepresentasjon. Vi ser blant annet regelmessig pasienter med revmatisk artritt, fibromyalgi, Bekhterevs og psoriasis artritt. Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på hvordan vi kan hjelpe deg med dine revmatiske smerter.

Nicholas kan hjelpe deg med både utredning og behandling av svimmelhet. Vi nevnte tidligere hvordan hodepine er det nest mest dehabiliterende symptomet vi har – men det er altså svimmelhet som topper denne listen. To av de vanligste årsakene til svimmelhet finner vi i form av krystallsyken (godartet stillingsbetinget svimmelhet) og nakkerelatert svimmelhet (cervikogent betinget svimmelhet). Ved våre klinikker står alltid faglig kompetanse i høysetet, da vi vet at bedre klinisk kompetanse innebærer bedre resultater.

Hos oss vil vi alltid jobbe aktivt med å identifisere årsakene til at du er svimmel – og deretter jobbe direkte inn mot disse. Ved behandling av krystallsyken benytter vi oss av reposisjoneringsmanøvre i henhold til hvilken side og hvilken buegang som er påvirket.

 • Utredning og undersøkelse av kroniske smerter

Langvarige og vedvarende smerter er utmattende og kan føre til både mental og fysisk fatigue. I tillegg til dette kan kroniske smerter føre til at man ikke klarer å være så aktiv som man ønsker, både fysisk og sosialt, og dermed ytterligere negative konsekvenser. Nicholas jobber regelmessig med pasienter som har komplekse smertebilder og hos han vil du finne en engasjert, empatisk og meget dyktig kliniker som er der for å hjelpe deg på den ofte langdryge veien ut av langvarige smertesituasjoner.

Bestill Time hos Nicholas her

Ja, hvis du ønsker å bestille en time hos Nicholas – så kan du enten benytte deg av vår døgnåpne online timebestilling (via knappen nedenfor) eller ringe oss innenfor klinikkens åpningstider. Dersom du har noen spørsmål du ønsker å få besvart før du setter opp time kan du sende oss en melding på Facebook-siden vår (lenken åpner i nytt vindu) eller via kontaktskjemaet vårt. Vi ser fram i mot til å høre fra deg.

Ved Lambertseter Kiropraktorsenter og Fysioterapi ser vi oftest pasienter fra Lambertseter, Bøler, Mortensrud, Ljan, Bryn, Skullerud, Bogerud, Østensjø, Nordstrand, Sæter, Bekkelaget, Holtet og Ekeberg. Men vi mottar også regelmessige anbefalinger og henvisninger fra andre steder i Oslo, slik som Alna, Vålerenga, Oppsal, Manglerud og Løren – da primært sett grunnet vårt anerkjente særegent høye fokus på faglig kompetanse inn muskel og leddplager.